Vår husbagerska tipsar om hur du enkelt kan göra en marsipanros i "retrostil"; perfekt för sommartårtan!
STEG 1:
Välj en figurmarsipan i rätt färg för din ros och rulla en boll av marsipanen.
Skär av toppen på bollen.
STEG 2:
Rulla ut marsipanen
STEG 3:
Plata ut den rullade marsipanen med en kavel så den bli platt.
STEG 4:
Rulla ihop till en fin & rak rulle.
STEG 5:
Skär av den sista biten så att slutet blir snyggt.
STEG 6:
Plocka upp din ros och tryck till där det behövs.
STEG 7:
Välj en figurmarsipan i rätt färg för ditt rosblad.
Kavla ut en bit med kavel.
Ta ett pepparkaksmått i form av ett litet hjärta och tryck ut en bit av marsipanen.
STEG 8:
Skär ut en bit i vinkel i mitten/ upptill på hjärtat.
STEG 9:
Skåra med en kniv ut bladets mönster
STEG 10:
Montera ihop din ros med rosbladet.
STEG 11:
Placera ut din "retroros" på ditt valda bakverk: en tårta eller som här; en cupcake.